Tips från coachen 8/10

Hej tjejer!

Hoppas ni alla haft en trevlig helg och en skön start på den nya veckan!
Det här inlägget riktar sig till alla förstaårsstudenter och nya medlemmar i Tekla. 

Vi i styrelsen tänkte ha en uppstart för er med temat “Tips från coachen” där vi ger er värdefulla tips inför er tid här på Universitetet. Vi kommer bland annat ta upp våra bästa tips inför tentaperioder, roliga föreningar/projekt man kan gå med i, hur man på ett smidigt sätt kombinerar det sociala livet med pluggandet, och mycket mer. 

Utöver våra “Tips från coachen” kommer det även bjudas på gott snacks och en riktigt trevlig musikquiz så ni får chansen att lära känna varandra och oss lite bättre!

Ni får väldigt gärna skicka ett meddelande till oss i styrelsen antingen på facebook eller instagram om det är någonting särskilt ni vill att vi ska ta upp som ni undrar över (t.ex. våra egna erfarenheter om Hotspot, Formula, omtentor). 

 

Datum: Tisdagen 8/10

Tid: 17:15 

Vart: Eva-Erikssonssalen 21A342


Anmäl er genom att kommentera för –  och efternamn här på hemsidan. 

Det här kommer bli en jättemysig kväll och vi hoppas att ni kommer uppskatta våra värdefulla tips nu inför er första tentaperiod!

Inspirationsföreläsning med Saab Dynamics 24/9

Äntligen har skolan börjat och den ska vi självklart kicka igång med en inspirationsföreläsning med Saab Dynamics.

Tisdag den 24 september kommer Saab Dynamics ha en inspirationsföreläsning. Efter föreläsningen bjuds det på mat där ni får möjlighet att prata mer med de olika anställda från företaget. Så ta chansen att knyta nya kontakter och ta del av inspirerande erfarenheter.

Dag: Tisdag 24 september 
Tid: 17:15
Var: Transformum

Anmälningen sker som vanligt genom att kommentera för- och efternamn samt matpreferenser/allergier.
Sista anmälningsdagen är 18 september.

Det är ett begränsat antal platser så först till kvarn som gäller!!
När du har fått en plats kommer din kommentar att synas.

Om du får förhinder meddela oss snarast så att en annan tjej får chansen att komma.

Sommaravslutning 23/5!

Hej Tjejer!

Nu är det äntligen dags för årets sommaravslutning!

Vi vill gärna fira in terminens slut och början av sommarlovet med er. Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller! Maten som kommer att bjudas på är en festbuffé så kommentera eventuella matallergier vid er anmälan.

 

Datum: Tors. 23/5

Tid: 18:00

Var: Barbros brygga


Sommaravslutningen är en av våra populäraste event så får du förhinder meddela gärna så fort som möjligt, då vi kommer att ha en reservlista!

Anmäl dig genom att kommentera ditt namn och glöm inte eventuella matallergier!

När du fått en plats kommer din kommentar att synas.  

/Styrelsen

Tekla 15 år – 7/5

Hej Tjejer!

I år fyller Tekla 15 år och detta ska såklart firas! Tisdagen den 7 maj bjuder vi in till kalas.

Kvällen kommer innehålla femkamp, en inblick i vad allt som formula student innebär. Vi  kommer bjuda på pizza och tårta. Det finns även chans att vinna fina priser samt en unik möjlighet!

När: 7 maj 17:15

Var: Pedagogiska verkstaden 21A258

Vi börjar kvällen i pedagogiska verkstaden och om vädret tillåter kommer tävlingarna ske utomhus.

Anmälningen sker som vanligt genom att kommentera för- och efternamn samt matpreferenser/allergier här nedan. Sista anmälningsdagen är 1 maj.

Om ni får förhinder meddela oss snarast!!

Vi ser fram emot att få fira med er!

 

Företagskväll 9 april

Hej tjejer!

Vi kör en favorit i repris. Tisdagen den 9 april är det dags för en företagskväll igen där vi kommer gästas av sex företag. Denna gång kör vi på ett nytt koncept då vi vill att ni tjejer ska få möjlighet att nätverka så mycket som möjligt.

När: 9 april 17:15
Var: Sjöströmssalen 1B 309

Företagen som kommer delta är:

 • BillerudKorsnäs
 • Citec
 • Sandviks kvinnliga nätverk
 • Semcom
 • Skanska
 • Trafikverket

Kvällen drar igång 17:15 och ni kommer då få en sallad när ni går in och sätter er. Alla företagen kommer hålla en kortare presentation och när dessa är klara fortsätter kvällen med mingel. Vid minglet får ni då möjlighet att nätverka med de företag ni vill veta mer om. Vi kommer också bjuda på mindre tilltugg och dryck vid minglet.

Vi vill att så många som möjligt ska kunna komma men vi kommer tyvärr ha begränsat med platser. Anmälan sker som vanligt genom att man kommenterar för- och efternamn i eventet nedan. Vi vill också att ni kommenterar eventuella matpreferenser och allergier samt om ni önskar en vegetarisk- eller kycklingsallad.

Sista anmälningsdagen är 31/3.

Anmälan är bindande men om ni skulle få förhinder är det JÄTTEVIKTIGT att ni meddelar oss i tid så att en annan tjej kan få möjlighet att komma!

Företagen är supertaggade på att få träffa er tjejer så passa på att ta denna chansen för att få fler kontakter!

Studiebesök hos VALMET!

Hej tjejer!!

Vi ska ha ett roligt och givande studiebesök hos företaget Valmet här i Karlstad.

Valmet levererar kompletta lösningar med maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom den globala tissue industrin – från idé till färdigt papper. Nu vill dom bjuda in oss för ett studiebesök för att vi ska få möjlighet att få en inblick av hur det är att jobba på Valmet i Karlstad.

Upplägget för studiebesöket är:

 • Inspirationsföreläsning
 • Mingel och frågestund
 • Rundvandring i området och lokaler

Visst låter detta intressant?

När: 6 Mars 09.00-12.00
Var: Axel Johnsons väg – buss 8 hållplats TeknikCenter

Anmälan sker genom att ni kommenterar för-och efternamn nedan.

När kommentaren blivit godkänd har ni fått en plats. Sista anmälningsdagen är 1 Mars och anmälan är bindande. Om ni får förhinder är det jätteviktigt att ni hör av er till oss snarast så att en annan tjej får möjligheten att gå.

Antalet är begränsat så först till kvarn som gäller!

Frukost med Technogarden 20/2

Vad vore bättre än att kombinera en god frukost med nätverkande?

Då detta eventet var väldigt populärt förra året så kör vi en frukost igen med Technogarden.

När: 20 februari 08:00-10:00
Var: Hotel Drott

Anmälan sker genom att ni kommenterar för-och efternamn samt allergier. När kommentaren blivit godkänd har ni fått en plats. Sista anmälningsdagen är 13/2 och anmälan är bindande. Om ni får förhinder är det jätteviktigt att ni hör av er till oss snarast så att en annan tjej får möjligheten att gå.

Antalet är begränsat så först till kvarn som gäller!

Följ med oss till CHARM 5/2!

Hej tjejer!

Äntligen är det dags för CHARM, Chalmers företagsmässa, den 5/2. Detta är en jättebra möjlighet för er att nätverka med företag och träffa framtida arbetsgivare för sommarjobb och exjobb.

Vi kommer åka med buss från universitetet till Göteborg vid ca 07:00 och kommer åka hem ca 16:00. Vi kommer veta exakta tiderna närmare.

Anmäl er genom att kommentera ert för- och efternamn. Du vet att du fått en plats när din kommentar syns i kommentarsfältet. Fram till 20/1 har ni tjejer första tjing. Om det finns plaster kvar i bussen så kommer dessa platser gå till de killar som vill hänga med.

Platsen är bindande och sista anmälningsdagen är 29/1

/Styrelsen

Julbord 5/12 Olssons Bazar

Hej tjejer!

Det börjar dra ihop sig mot jul och vad passar då bättre än ett julbord på Olssons Bazar. Det är ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Anmälan görs genom att kommentera med namn på detta inlägg. Och glöm inte att ange ev. specialkost.

När: Onsdagen den 5 december

Tid: 19:00

Var: Olssons Bazar 

Tänk på att platsen är bindande och skulle ni få förhinder efter anmälan är det superviktigt att ni talar om det för oss.

Kämpa på i skolan så ses vi!

Företagskväll 10 oktober!!

Hej tjejer!

Äntligen är det dags för företagskväll igen!

Den kommer äga rum den 10:e oktober och under kvällen kommer fyra olika företag att föreläsa. Efter presentationerna kommer det att bjudas på en middagsbuffé tillsammans med företagen i Solsta Inn- Amica.

Företagen som kommer att besöka oss är:

 • Valmet
 • Technogarden
 • BAE Systems
 • CEVT

De som besöker oss ifrån företagen kommer bland annat att prata om sin resa i arbetslivet och hur det är att arbeta på just deras arbetsplats. Vissa företag är även intresserande av att berätta om möjliga ex-jobb och traineetjänster.  

Tid: 17:00 (middag ca 19.30)

Lokal: Fryxellsalen 1B306

Anmäl dig genom att kommentera för-och efternamn samt matpreferenser. Kan du inte vara med på middagen? Inga problem, nämn det då bara i kommentaren!

Du vet att du har fått en plats när din kommentar syns i kommentarsfältet.

Sista anmälningsdagen är fredagen den 5:e oktober. Vid förhinder meddela oss så snart som möjligt.

/Styrelsen